La meva llista de blogs

dimarts, 6 de febrer del 2018

Recomanacions de febrer

Comencem les recomanacions d'aquest any amb un llibre sense text escrit que permetrà a l'alumnat d'infantil rescatar animals de contexts completament inapropiats per a la seva vida i retornar-los al seu entorn natural, passant tan sols de pàgina. La utilització de fulls transparents entre una situació i l'altra permeten observar els animals en escenaris contraposats i contribueixen a sensibilitzar als nens i nenes sobre els drets dels animals d'una forma divertida.
  • PATRICK GEORGE, Rescat animal, Joventut, Barcelona, 2016.



Per a les nenes i als nens de cicle inicial, aquest cop recomanem un llibre de coneixements sobre la marieta, documentat i il·lustrat amb molt bon criteri per la Bernadette Gervais. Obrint i tancant solapes, podem descobrir diverses dades i curiositats sobre aquest insecte tan atractiu per a la canalla: com és, com es defensa, què menja, com es reprodueix i, fins i tot, podrem jugar a les set diferències amb il·lustracions referents al contingut del llibre.
  • BERNADETTE GERVAIS, La marieta, Joventut, Barcelona, 2016.



Per a les nenes i nens de cicle mitjà volem recuperar l'adaptació feta per Michel Laporte de tot un clàssic de la literatura infantil i juvenil: El mago de Oz. L'editorial Edelvives ha publicat una edició molt acurada que combina unes il·lustracions molt delicades amb tonalitats verdes i taronges i unes làmines troquelades, carregades de detalls que recreen deliciosament la història de la Dorothy, la nena que acompanyada d'un espantaocells, un home de llauna i un lleó poruc camina fins a la ciutat Maragda perquè el mag d'Oz la pugui ajudar a tornar a casa seva.
  • MICHEL LAPORTE (adaptació de l'obra de L. FRANK BAUM), El mago de Oz, Edelvives, 2017.



Per les nenes i nens de 5è i 6è, els recomanem L'Odissea de l'Ollie, de William Joyce, autor d'un altre dels llibres que més éxit han tingut a la nostra biblioteca: Els fantàstics llibres voladors del Senyor Morris Lessmore. L'Ollie, un conill farcit amb un picarol que li fa de cor, és el nino preferit d'en Billy i, a més, és el seu millor amic. Quan el malvat pallasso Zozo decideix raptar-lo amb l'ajuda dels cagaferros, en Billy començarà una autèntica odissea per a rescatar-lo. Aquest és un llibre sobre l'amistat i el coratge en el regne secret de les joguines.
  • WILLIAM JOYCE, L'Odissea de l'Ollie, Bambú, Barcelona, 2017.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada